Clickertraining

Clickertraining is een trainingsmethode die werkt op basis van positieve gedragstraining. Ondanks dat de training veel voor vrijheidsdressuur gebruikt wordt betekent dat niet dat ie niet voor andere gedragingen gebruikt kan worden, juist wel! Clickertraining is heel effectief bij het aanleren van nieuwe gedragingen en dus ook bij het oplossen van bijvoorbeeld probleemgedrag.

Tijdens de workshop clickertraining krijgen jullie eerst uitleg over clickertraining in een theorie blok. Hier is uiteraard ook uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen. Na de theorie gaan we in groepen met max 5 paarden per groep met de praktijk aan de gang. Tijdens de praktijk leren we de paarden wat de clicker betekend en gaan we aan de gang met basis oefeningen die binnen het clicker trainen gebruikt worden zoals targetten.

Deze workshop gaat o.a. over

 • Veilig werken met voer
 • Timing
 • Leertheorie
 • Paardengedrag
 • Target training
 • Oefeningen opdelen in stapjes

Kosten

Deze workshop kost 75 euro per persoon met een minimale deelname van 8 personen. Er kunnen max 15 mensen mee doen. Buiten een straal van 100 km komt 0,25 cent per km reiskosten vanaf postcode 5627 GN bij.

Vrijheidsdressuur

In de discipline vrijheidsdressuur vragen we het paard om samen met ons in vrijheid te werken. Vaak kiezen we hierbij voor vrijheidsdressuur oefeningen, maar eigenlijk is alles wat je in vrijheid traint, vrijheidsdressuur. De bekendste oefeningen zijn natuurlijk de grotere oefeningen zoals het knielen, zitten, steigeren en de Spaanse pas. Maar ook kleine oefeningen als volgen, flemen en targetten horen bij vrijheidsdressuur. Vaak is het juist ook de aaneenschakeling van kleine en grote oefeningen die het geheel zo mooi en bijzonder maakt.

Tijdens de workshop vrijheidsdressuur starten we met een theorieblok waarin uitleg gegeven wordt over vrijheidsdressuur en clickertraining. Na de theorie gaan we in de praktijk in groepen aan de slag.

Deze workshop gaat  o.a. over:

 • Targetten
 • Leertheorie
 • Voeten optillen
 • timing
 • beleefdheid rondom voedsel
 • oefeningen in kleine stapjes breken

Kosten

Deze workshop kost 75 euro per persoon met een minimale deelname van 8 personen. Er kunnen max 15 mensen mee doen. Buiten een straal van 100 km komt 0,25 cent per km reiskosten vanaf postcode 5627 GN bij.

Grondwerk

Grondwerk is een hele algemene term en bevat eigenlijk alles wat we vanaf de grond doen met ons paard. Dus van poetsen tot longeren en van naar de wei brengen tot trailerladen. In de basis gaat grondwerk over een aantal basis principes die ook wel opvoeding genoemd kunnen worden. Zaken zoals halsteren, wijken voor druk, mee lopen, vast staan, niet tegen je aanduwen et cetera.

Tijdens de workshop grondwerk gaan we dan ook met deze basis oefeningen aan de gang. Op deze manier zorg je voor fijn en gehoorzaam paard, met wie je een goede relatie hebt en veilig kan werken.

Deze lessen kunnen o.a. gaan over:

 • Wijken voor druk
 • Leiden en volgen
 • Respect voor jouw ruimte
 • Inzicht in gedrag
 • leertheorie
 • Eigen houding en energie

Kosten

Deze workshop kost 75 euro per persoon met een minimale deelname van 8 personen. Er kunnen max 15 mensen mee doen. Buiten een straal van 100 km komt 0,25 cent per km reiskosten vanaf postcode 5627 GN bij.

Schrik- en obstakeltraining

Tijdens een schrik- en obstakeltraining is het vooral de bedoeling dat jij als eigenaar en natuurlijk trainer van je paard leert hoe je om kan gaan met de schrikreacties van je paard. Uiteraard wordt je paard ook dapperder van zo’n training omdat hij leert met spannende situaties om te gaan. Hierdoor wordt hij beter voorbereid op de wereld buiten de stal. Maar het betekent niet dat je paard nooit meer schrikt. De training heeft als doel om de schrikreactie van je paard te leren kennen en te leren daar correct op te reageren.

Tijdens deze training zullen er 2 instructeurs aanwezig zijn om iedereen te helpen goed door de obstakels heen te komen. We starten met een theorie blok voor meer inzicht in gedrag van paarden. Na de theorie gaan we in groepen aan de hand in het obstakel aan de gang. Aan het einde van de dag is er voor wie dat wil nog de gelegenheid om onder het zadel door het parcours heen te gaan.

Kosten

Deze workshop kost 85 euro per persoon met een minimale deelname van 8 personen. Er kunnen max 15 mensen mee doen. Buiten een straal van 100 km komt 0,25 cent per km reiskosten vanaf postcode 5627 GN bij.

Overige informatie

In al onze lessen kijken we naar wat jullie als combinatie en individu nodig hebben en daar passen we de lessen op aan. Een les duurt ongeveer 60 minuten, maar een goede afronding van de les is belangrijker dan de tijdsduur, dus soms duurt een les iets langer en soms iets korter.

Bij Amable, Paard en Inzicht is het mogelijk om losse lessen te boeken en we bieden lespakketten aan van 5 lessen.
Ook  is het mogelijk om een jaar traject te boeken. Je krijgt dan een jaar lang iedere week, of iedere 2 weken les tegen een maandelijks vast tarief. In de eerste les bespreken we jouw doelen en wensen waar je graag mee aan de gang wilt gaan. Hierbij is het mogelijk om te kiezen uit het gehele lesaanbod. Op deze manier ben je voor langere tijd verzekerd van fijne en goede begeleiding.


Sluit Popup

Pin It on Pinterest

Share This