Want krakende zakjes, dat kennen de meeste paarden wel! Snoepen! De meeste paarden zijn gek, wat zeg ik, stapelgek op eten. Ze eten de hele dag door en als het met eten te maken heeft dan zijn ze er als de kippen bij. Honger, honger, en nog eens honger. Soms lijkt het wel, hoe ronder ze zijn, hoe meer honger ze hebben.

Hoe komt het nou dat een paard altijd honger heeft? Paarden in de natuur moeten heel hard werken om voldoende eten bij elkaar te scharrelen. Het zijn steppedieren, het voedsel wat ze vinden is schaars en heeft weinig voedingsstoffen. Daarom moeten ze heel veel voedsel vinden om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Zouden ze op enig moment een vol gevoel hebben en stoppen met eten, dan zou het kunnen dat ze dus uiteindelijk te weinig binnen krijgen. Daardoor hebben veel paarden eigenlijk altijd een hongergevoel. Dat merk je ook, wanneer je paard bijvoorbeeld al een tijd op stal staat met een bult hooi en dus al flink heeft kunnen bunkeren, wordt hij toch direct enthousiast als je een wortel voor zijn neus houdt.

Het kan soms natuurlijk heel ergerlijk zijn dat een paard de hele dag door alleen maar aan eten lijkt te denken. Maar ik hou van omdenken… Door te gaan clickertrainen en te belonen met voer kan je juist gebruik maken van de honger van je paard! Om te voorkomen dat je paard gaat schooien is het wel enorm belangrijk om heel duidelijk en consequent te zijn. Wanneer je op de juiste wijze traint wordt je paard juist veel beleefder van werken voor voer, het kan vervelende, opdringerige paarden omtoveren in geduldige, brave paarden. Meer weten of hulp nodig? Neem dan eens contact met me op, ik help je graag!


Sluit Popup

Pin It on Pinterest

Share This