We worden vaak boos wanneer een paard niet doet wat we verwachten, maar in de praktijk blijkt vaak dat het paard eigenlijk helemaal niet begrijpt wat je bedoelt. En als hij niet weet wat hij moet doen, kan hij ook niet het juiste doen. Kent jouw paard onderstaande basis oefeningen? Altijd in elke situatie?

  1. Stilstaan
    We verwachten vaak dat een paard dat zo wel doet, en ondertussen hebben we een paard dat alle kanten opdraait op allerlei momenten. tijdens het poetsen, bij het opstijgen, bij de hoefsmid enzovoort. Daarom is het absoluut belangrijk om in je basistraining aandacht te besteden aan het stil staan, zolang als dat jij dat als trainer wil.
  2. Achterwaarts
    Niets zo vervelend als een paard dat opdringerig is of bij schrik over je heen dendert. Om hier goed mee om te kunnen gaan is het heel belangrijk om je paard te leren achterwaarts te gaan en dan niet met druk op de borst, maar al wanneer je je hand in de lucht steekt. Tenslotte is dat eigenlijk ook je intuïtieve reactie wanneer je in een benauwde situatie terecht komt.
  3. Wijken voor druk
    Paarden gaan van nature altijd tegen druk in, maar in de omgang met mensen is het veel handiger wanneer een paard leert om te wijken voor de druk. Dat voorkomt problemen als hangen bij het vast staan, problemen met hoeven geven, mee lopen, om gaan staan enzovoort.


Sluit Popup

Pin It on Pinterest

Share This