Missie en Visie

Toen ik een meisje van 10 jaar oud was droomde ik van een eigen paard. Een paard die direct zou komen als ik hem riep, waar ik dan via het hek op klauterde en dan reden we zo het land in. Als ik het vroeg dan steigerde hij en als we klaar waren met rijden gingen we gezellig samen in de wei liggen, genieten van de zon.

Ik denk dat heel veel meisjes op deze manier dromen over een eigen paard. En wanneer we volwassen worden ontdekken de meeste dat het zo simpel niet is, dat je paard niet zomaar komt als je hem roept en voor geen goud ga je zonder een zadel, laat staan een hoofdstel op de rug van je paard zitten. Sterker nog, dat zadel op zijn rug krijgen is soms zelfs al een hele uitdaging, al is het maar omdat paardlief zich los trekt of zenuwachtig alle kanten op beweegt.

Voor heel veel mensen is omgaan met paarden iets wat ze nergens geleerd hebben. Op de manege leren we op een paard rijden, maar in die tijd leren we niet hoe we met een paard vanaf de grond moeten werken. En ook in ons latere leven komt dat weinig aanbod. Doordat je niet wéét hoe je vanaf de grond het beste met je paard om kan gaan wordt het ook spannend, heel veel mensen ervaren in meer of mindere maten angst bij hun paard, iets wat het plezier met het paard uiteindelijk belemmert.

Maar ook als je geen angst of gedragsproblemen met je paard hebt kan het onwijs leerzaam, interessant en motiverend zijn om vanaf de grond met je paard te werken. Behalve het versterken van jullie band en het onderlinge vertrouwen wordt je paard ook mentaal uitgedaagd door de nieuwe manier van training.

Amable kan je helpen bij allerlei soorten grondwerk, van freestyle tot vrijheidsdressuur!

Pin It on Pinterest

Share This