Over Llevado

Llevado [Jevado] por el Viento betekent in het spaans letterlijk “gedragen door de wind” en vrij vertaald “aan komen waaien” en dat is precies hoe het is, hij is aan komen waaien. Hij is gefokt door een geweldig lieve vrouw die helaas door ziekte en ongeluk aan bed gekluisterd is geraakt. Hierdoor kon zij niet voor haar nieuw geboren veulen zorgen en ze wilde voor dit dier maar 1 ding, een absoluut goed thuis, zodat zij zich volledig op haar eigen zorgen kon richten. Via internet kwamen Daniëlle Meyboom en zij in contact, ze zag wat Amable deed met Jauke en vroeg ze of Daniëlle de zorg voor haar veulen op haar wilde nemen, en dat wilde ze met alle plezier, Daniëlle Meyboom droomde namelijk al jaren van een spaans paard.

Daniëlle over Llevado:

Llevado kreeg ik met 2 maanden oud, uiteraard stond hij toen nog bij zijn moeder. Met 5 maanden is hij naar het zuiden van Nederland verhuist en kwam hij bij Jauke op stal. Om ze aan elkaar te laten wennen liet ik ze vaak samen in de bak, de rest van de tijd stond Jauke in zijn eigen groep en Vado met een jonge shetlandhengst samen. Als ze samen stonden speelde ik ook met ze en bij Jauke zat daar natuurlijk ook vrijheidsdressuur doorheen. Ook bij Llevado gebruikte ik de clicker, voor voetjes optillen, mee lopen, maar ook voor flemen en kusjes geven, spelenderwijs samen bezig zijn. Al snel merkte ik dat hij zijn oefeningen ontwikkelde naar aanleiding van dingen die ik met Jauke samen deed. Hij kende ineens het commando voor wegrennen, voetjes geven werd een jambette en de duidelijkste, hij steigerde telkens als ik Jauke liet steigeren. Proef op de som, commando zonder Jauke erbij en ja hoor, de jonge man van toen 7 maanden oud stond keurig beheerst op zijn achterbenen. Ik heb toendertijd de keuze gemaakt om het enthousiasme niet meteen de kop in te drukken, maar eea in goede banen te leiden en tot op heden is dat een goede keuze gebleken.

Llevado is een ontzettend blij, energiek en enthousiast paard. Hij vindt alles even leuk en geweldig en is altijd haantje de voorste. Hij staat graag vooraan als het gaat om aandacht en laat aan iedereen zien wat hij kan. Llevado is een prachtig showpaard waar de echte liefhebber graag naar kijkt.

Pin It on Pinterest

Share This