Over Jauke

Jauke is geboren in Sint Oederode op 28 mei 2002. Hij heeft geen papieren, maar alle uiterlijke kenmerken van een echt fries paard. In Januari 2005 kwam Daniƫlle in zijn leven, hij kende toen nog helemaal niets, droeg wel een halster maar die was al een hele tijd niet meer afgeweest. Hij mocht mee en eenmaal thuis werd er direct gestart met zijn opvoeding. Wandelen, poetsen, wijken voor druk, longeren en vervolgens, lange teugelwerk, voor de wagen en uiteindelijk ook onder zadel. Vanaf het eerste begin werd er ook een start gemaakt met vrijheidsdressuur, leuk voor de afwisseling en een luchtige toon binnen de training. Uiteraard was de hele training doorspekt met clickertraining, hoewel de clicker het meest gebruikt werd bij het werk in vrijheid.
Jauke bleek goed in vrijheidsdressuur te zijn, hij deed super zijn best en was altijd enthousiast. Daarnaast heeft hij echt humor en denkt geregeld mee. Zoals bijvoorbeeld omkijken als hij voor de wagen staat en op het moment dat iedereen zit zelf besluit om aan te stappen. Doordat hij zo goed meedenkt is het vaak eenvoudig om Jauke nieuwe oefeningen aan te leren, zijn repetoire aan oefeningen is derhalve enorm en groeit nog steeds!
De eerste keer show was natuurlijk spannend, maar ondertussen is Jauke een ervaren showpaard die geniet van alle aandacht, hij probeert regelmatig tijdens de show alvast contact met het publiek te maken. Hij groeit van alle aandacht en bewondering en heeft een enorm zelfvertrouwen gekregen door dit werk. Dat is overigens sowieso Jauke’s sterke punt, zijn zelfvertrouwen en zelf bewustzijn, hij weet in vrijwel elke situatie het hoofd koel te houden en schrikt daardoor maar weinig, dit maakt hem uiterst betrouwbaar, een heerlijk paard om mee te werken en een echte vriend!

Pin It on Pinterest

Share This