Daniëlle Meyboom

Daniëlle Meyboom, 18 april 1981, weet niet beter dan dat haar leven in het teken van paarden staat. Geboren bij ouders die zeker dierenliefhebbers waren, maar niets bijzonders met paarden hadden en opgegroeid in een rijtjeshuis in Eindhoven wilde ze haar hele leven niets liever als omgaan met paarden. Op 7 jarige leeftijd mocht ze eindelijk starten met haar eerste rijlessen, stapelgek op die ene beginnerspony zat er weinig vooruitgang in het rijden, liefde voor het dier is altijd belangrijker geweest dan ambitie.

Op 15 jarige leeftijd kwamen de eerste verzorgpaarden, nadat er een aantal keer paarden verkocht werden en er veel tranen vloeiden besloot Daniëlle op 24-jarige leeftijd tot de aanschaf van haar eerste, eigen paard, Jauke. Jauke was toen een 2,5 jarige Fries die Daniëlle zelf ingereden heeft en eveneens voor de wagen heeft beleerd.

Met een verzorgpaard had ze ook al de eerste stappen in de vrijheidsdressuur doorlopen en daar ging ze met Jauke ook weer mee aan de gang. Jauke had aanleg, net als Daniëlle en ze gingen als een speer door de oefeningen heen. Naar aanleiding van foto’s op diverse fora werd haar gevraagd om lessen en shows te verzorgen. Jauke was nog geen 4 jaar oud toen ze samen hun eerste optreden verzorgden.

Om meer inzicht in trainen te krijgen, meer paarden te trainen en gecoacht te worden in het les geven heeft Daniëlle een stages gelopen met betrekking tot paarden/mensen coachen. Door haar werkervaring in het Land van Ooit had ze al veel geleerd met betrekking tot performen, presenteren en entertainen.

Pin It on Pinterest

Share This