Online Coaching

Wat houdt online coaching in?

In een online coachgesprek gaan we aan de gang met het thema waar jij het graag over wil hebben. De coach nodigt je uit om hierover te vertellen door het stellen van open vragen en door te reflecteren. Doordat de coach jou nog niet kent is er ook geen historie, geen gekleurd beeld en geen oordeel. Hierdoor krijg je meer inzicht in jouw situatie en wordt het helder welke stappen je kan nemen of hoe je de dingen anders kan aanpakken.

Voor wie?

Online coaching is voor iedereen, maar vooral voor mensen die vooruit willen en dingen in hun leven willen verbeteren. Dus wil jij echt stappen vooruit zetten en durf jij jouw eigen sores onder ogen te zien, dan is een online coaching een enorme steun in de rug.

Wanneer kies je voor coaching

  • Wil jij jouw zelfvertrouwen een boost geven?
  • Gezonder leven?
  • Meer balans tussen werk en privé?
  • Stoppen met een slechte gewoonte?
  • Of ben je gewoon nieuwsgierig wat coaching voor jou kan doen?

Boek dan nu jouw online coaching! Want, wat is jouw wens? Waar wil je naartoe?

Werkwijze

We maken samen een afspraak voor een telefonisch coachingsgesprek van ongeveer een uur. Dit kan gewoon via de telefoon, maar ook met beeldbellen via bijvoorbeeld skype, zoom of whatsapp. Het is ook mogelijk om meerdere sessie in 1 keer te boeken zodat we bijvoorbeeld wekelijks een contact moment hebben van een half uur of een uur.

De Coach

Daniëlle Meyboom

Ik ben Daniëlle Meyboom, gediplomeerd paardencoach via de opleiding van open2contact. Ik ben in 1981 geboren in Borkel&Schaft, een plaatsje in de buurt van Eindhoven waar ik nu nog woon. Als klein meisje was ik al stapelgek op paarden en dieren. Ondanks dat we elkaars taal niet spraken wist ik vaak wel wat er in het dier omging. Ik kon en kan ze goed lezen. Toen men mij als tiener vroeg “jij wil later zeker met paarden werken?” antwoorde ik altijd ontkennend. Nee, de paardenwereld is te hard, daar gaat het niet om hoe vriendelijk een dier is, maar om hoe goed hij beweegt. Nu, jaren later, werk ik weldegelijk in de paarden. Ik heb mijn eigen pad gevonden en mijn eigen droom waargemaakt. Het paard op 1 zetten. Buiten de lessen die ik geef om paarden beter te begrijpen en correct en paardvriendelijk te trainen, help ik mensen ook graag met behulp van het paard in hun eigen ontwikkeling. Ik kan me goed inleven in een ander, of dat nu mens of dier is en ben goed in het lezen van gedrag. Tevens ben ik hartelijk, eerlijk, analytisch en stress bestendig. Deze eigenschappen maken dat ik jou samen met de paarden kan helpen.

De Paarden

Jauke

Jauke is een friese ruin uit 2002, hij is zachtaardig, vriendelijk, rustig, beleefd en gek op knuffels, aandacht en interactie. Jauke is graag jouw rots in de branding,op hem kan je steunen en leunen, letterlijk en figuurlijk.

Llevado

Llevado is een spaanse ruin uit 2009. Dit blij ei wil graag interactie, hij heeft energie en speelt graag een spelletje. Hij zal alles uit de kast trekken om jou in het hier en nu te halen en te zorgen dat jij staat waar je voor staat. Hij is open, communicatief en aanwezig.

Privé Paardencoaching
Waarom coachen met paarden?

Waar wij mensen ijzersterk zijn in verbale communicatie, zijn paarden juist waanzinnig goed in de non-verbale communicatie. Hoe mooi is het wanneer je die 2 kan samenvoegen.

Het paard is een kudde- en prooidier, dit maakt dat het paard te allen tijde bezig is met de groepsdynamiek. Wanneer deze goed is voelt hij zich veilig. Hij spiegelt dus feilloos daar waar de haperingen zitten en dat maakt dat paarden bij uitstek geschikt zijn om mee te coachen. De reactie en manier waarop het paard reageert op jou vertelt enorm veel over wie jij bent en hoe jij communiceert en contact maakt. Dus wil jij jezelf beter leren kennen? Dan is een coachsessie een absolute aanrader.

Wanneer kies je voor paarden coaching?

Paarden coaching is altijd en voor iedereen nuttig, je krijgt altijd nieuwe inzichten en gaat met weer een beetje meer zelf inzicht naar huis. Maar ook bijvoorbeeld in onderstaande situaties is paarden coaching enorm behulpzaam!
Iedere dag weer jezelf naar het werk slepen, maar je durft ook niet te stoppen om iets anders te zoeken.

Elke keer weer zoveel werk dat je het niet af krijgt, en je weet dat het wel moet kunnen, maar je weet niet hoe.

Je zou wel voor die promotie willen gaan, maar iets houdt je tegen om de stap te wagen.

Je wil vooruit, dingen doen, maar ergens voel je dat iets te tegen houdt.
Het is eindelijk tijd om te werken aan jezelf, maar je weet niet waar je moet beginnen.

Je zit met een dilemma waar je echt niet uit komt en wil daar graag eens met iemand over praten die wat verder van je af staat en oordeelloos luistert.
Je wilt af van een bepaalde gewoonte of verslaving, maar je krijgt het gewoon niet voor elkaar?
Je bent gewoon heel nieuwsgierig wat paardencoaching inhoudt en wat het voor jou kan betekenen?
Herkenbaar? Met al dit soort twijfels en dilemma’s kunnen wij, de paarden en ik, jou helpen. Niet door je de juiste antwoorden te geven, maar door je te helpen jouw gedachten te structureren en te onderzoeken wat echt belangrijk is voor jou en hoe jij stappen kan gaan maken. Wat is jouw wens? Waar wil jij naartoe? En hoe kun je dat bereiken?

Werkwijze

Tijdens een coachsessie werken we met 1 a 2 paarden. Deze kunnen zowel los als aan de lijn gehouden worden, afhankelijk van de coachvraag en waar je je prettig bij voelt. Tijdens het coachen wordt er gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering. We zoeken naar jouw drijfveer en naar wat jij nodig hebt om stappen te maken. Door middel van vragen en opdrachten met het paard komen we tot de kern van de vraag of het probleem. Er wordt een rustige en oordeelloze situatie gecreëerd zodat je je veilig en vertrouwd voelt en durft open te stellen.

Team coaching

Tijdens een teamcoaching ga je als team met het paard aan de gang. Hierbij wordt duidelijk hoe de groep als team functioneert en wat ieders rol binnen het team is.

De manier waarop je contact maakt met het paard zegt veel over de manier waarop je contact maakt met mensen.

En ook de creativiteit, oplossingsgerichtheid en vindingrijkheid komen boven drijven tijdens deze groepscoaching sessies.

Waarom coachen met paarden?

Waar wij mensen ijzersterk zijn in verbale communicatie, zijn paarden juist waanzinnig goed in de non-verbale communicatie. Hoe mooi is het wanneer we die 2 kunnen samenvoegen.

Het paard is een kudde- en prooidier, dit maakt dat het paard te allen tijde bezig is met de groepsdynamiek. Wanneer deze goed is voelt hij zich veilig. Hij reageert direct op spanningen en veranderingen van emoties. Hierdoor voelt het paard feilloos aan waar de haperingen zitten en dat maakt dat paarden bij uitstek geschikt zijn om mee te coachen. De reactie en manier waarop het paard reageert op de groep en de individuen binnen de groep geeft weer hoe het team met elkaar omgaat. Dus
Wil je de groepsdynamiek van het team naar een hoger plan trekken?
Is het team relatief nieuw en nog niet op elkaar ingespeeld?

Zijn er spanningen binnen het team?

Of willen jullie gewoon een leuke en gezellige dag waarbij je elkaar en jezelf nog een beetje beter leert kennen?
Dan is een teamcoaching een absolute aanrader!

Werkwijze

We beginnen de dag uiteraard met een kop koffie of thee, eventueel naar wens met gebak. Vervolgens krijgen jullie een korte presentatie over paarden en hun gedrag. Het is belangrijk voor de veiligheid tijdens de coachsessie dat iedereen vooraf wat informatie over paarden krijgt. Vervolgens gaan we aan de gang. Tijdens de teamcoaching krijgen jullie teamopdrachten die jullie samen met het paard uit gaan voeren. De coaches zullen de opdrachten leiden en met behulp van de motiverende gespreksvoering coachen. Afhankelijk van de wensen van de aanvrager kan er uiteraard specifieker op bepaalde thema’s ingegaan worden en kan er uiteraard een pakket om maat geboden worden. Vanzelfsprekend hebben we vooraf uitgebreid contact over de exacte invulling van deze dag.

Uitbreiden met lezing of show

Het is mogelijk om bij een teamcoaching ook een stuk entertainment te boeken in de vorm van een paardenshow of demonstratie. Deze kan ondersteund worden met een lezing. De paarden worden getraind door middel van positieve gedragstraining. Dus binnen de training ligt de focus op wat goed gaat. Dat wat niet goed gaat wordt zo min mogelijk aandacht aan besteed. Hierdoor werken de paarden graag, zijn ze pro actief, zelfverzekerd en enthousiast. Precies zoals we dat bij werknemers ook graag zien. Want wie wil geen proactieve, enthousiaste, zelfverzekerde werknemers die met plezier hun werk doen? Iedere leidinggevende heeft invloed op zijn werknemers door de manier waarop hij leiding geeft. Wil je hier meer over weten? Kies er dan voor om de leerzame lezing toe te voegen aan deze coaching. En gecombineerd met de paardenshow zie je wat het resultaat is van positief trainen!


Sluit Popup

Pin It on Pinterest

Share This